Wat hadden we zoal anders gedaan mochten we opnieuw beginnen?

Het schuin dak

Waar we het meeste spijt van hebben is het dak. De ijzeren platen op het dak zijn architecturaal heel mooi en toepasselijk in deze stijl, maar maken enorm veel lawaai als het wind is of regent. Zelfs al bij lichte regenval hebben we al geluidshinder. En zeker omdat de kamers onder het dak zijn, kan dit toch wel storend ervaren worden.

Mochten we het opnieuw doen? Pannen...

Het plat dak

Op het platte dak hebben we een klein beetje op de prijs van de isolatie-panelen gekeken. Maar achteraf gezien was dat een slechte beslissing. De panelen zijn gekrompen en bol komen te staan. Tussen de spleten smelt bv de sneeuw weg, elders niet. Mogelijks ook te wijten omdat ze niet vastgelijmd zijn, en hadden we ze moeten vastlijmen, of op een bepaalde manier vastmaken. Nu zullen we binnenkort de epdm folie moeten losmaken, en de isolatie vervangen.

Mochten we het opnieuw doen? Niet meer op de prijs van isolatie kijken, en beter moteren.

de invisievents

Omdat we een type D balansventilatie hebben, had ik toch nog nog een invisivent voorzien in het keukenraam, om luchtaanvoer voor de dampkap te voorzien. Achteraf leek dat de doorstroom van de invisivent totaal niet voldoet aan de het debiet van de dampkap. Daarom heb ik een elektrische klep voorzien dat open gaat als de dampkap opstaat. De invisievent kostte bovendien veel geld, en in tot nu toe nog zelden open geweest. En voor de isolatie van het raam is het ook al niet goed.

Mochten we het opnieuw doen? Geen geldverspilling aan invisivent.